Welkom!

Beste bezoeker,

Van harte welkom op Royals van Europa! Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Hier vind je het laatste actuele nieuws van de (kleine) Royals (uit Europa).

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Vertel het in een reactie!

groetjes, Arida

27 april 2013

nieuwe foto's prinses Victoria en prinses Estelle

moeder en dochter

Prinses Estelle en prinses Victoria aan de wandel

prinses Estelle en prinses Victoria

prinses Estelle
Vandaag zijn er 4 super leuke nieuwe foto's van prinses Estelle en haar moeder prinses Victoria vrijgegeven. Het Zweedse prinsesje word echt al een grote meid!!
 
Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

23 april 2013

programma 29 en 30 april 2013

 In grote lijnen is dit het programma van 29 en 30 april 2013.
 
29 april 2013
20.00 - 22.30 uur
Diner, op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin, met leden van de Koninklijke Familie en onder andere vorstelijke en buitenlandse missies in het Rijksmuseum.
 
30 april 2013
10.00 - 10.30 uur
Abdicatie van Hare Majesteit de Koningin, in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Aanwezig zijn onder anderen de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de leden van de Rijksministerraad, de vicepresident van de Raad van State, de gouverneurs en premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en leden van de Koninklijke Familie.

De Koningin houdt een korte toespraak. Aansluitend leest de directeur van het Kabinet der Koningin de Akte van Abdicatie voor, die de Koningin vervolgens bekrachtigt. Tot slot tekenen de getuigen de Akte.

10.30 - 10.50 uur
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden betreden het balkon van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Prinses Beatrix en de Koning houden een korte toespraak waarna het Wilhelmus wordt gespeeld. Aansluitend betreden Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinsessen Alexia en Ariane eveneens het balkon.

13.30 uur
Opening Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, voorafgegaan door binnenkomst leden Staten-Generaal en de Staten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Rijksministerraad, de Raad van State van het Koninkrijk en de gouverneurs en premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

13.50 uur
Vertrek Prinses Beatrix en overige leden Koninklijke Familie naar De Nieuwe Kerk.

14.00 uur
Vertrek van de Koning en het hoofdcortège naar De Nieuwe Kerk.

14.00 - 15.30 uur
Beëdiging en inhuldiging van de Koning tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk. Toespraak en eedaflegging door de Koning. Toespraak door de voorzitter van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, mr. G.J. de Graaf. Afleggen Inhuldigingsverklaring door de voorzitter. Afleggen van eed of belofte door leden van de Staten-Generaal en gedelegeerden van de Staten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

15.30 uur
Vertrek van de Koning en het gevolg naar het Koninklijk Paleis Amsterdam.

16.30 - 18.00 uur
Receptie voor vorstelijke en buitenlandse missies, leden van de Staten-Generaal en de Staten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten, Rijksministerraad, Raad van State van het Koninkrijk, gouverneurs en premiers van de Aruba, Curaçao en Sint Maarten, het Corps Diplomatique en andere autoriteiten in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

19.30 uur
Het Koningslied wordt in aanwezigheid van de Koning en Koningin ten gehore gebracht voorafgaand aan de vaartocht. Dit gebeurt bij het EYE Filmmuseum via een videoverbinding met Ahoy Rotterdam.

19.45 uur - 21.00 uur
De Koning en Koningin maken met hun dochters een vaartocht over het IJ. Zij varen vanaf EYE Film Instituut langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland. Op verschillende locaties langs de vaarroute krijgen zij een feestelijk programma aangeboden, waaronder een mini-sail.

21.00 uur
Afsluitend feest. De minister-president is gastheer namens de Rijksministerraad.
 
bron: RVD

laatste nieuws inhuldiging

 
foto RVD
Het is nu echt aftellen naar de abdicatie van koningin Beatrix en de inhuldiging van prins Willem-Alexander. Er worden veel koninklijke gasten verwacht, zoals al bekend zullen er geen staatshoofden aanwezig zijn. Op dit moment is officieel bekendgemaakt dat prins Filip en prinses Mathilde van België, prins Haakon en prinses Mette-Marit van Noorwegen, prinses Victoria en prins Daniel van Zweden en prins Felipe en prinses Letizia van Spanje, prins Frederik en prinses Mary van Denemarken, prins Naruhito en prinses Masako van Japan aanwezig zijn op 30 april.

Volgens Hello Magazine zullen de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie ook aanwezig zijn bij de inhuldiging. Volgens het blad is het één van de belangrijkste bezoeken die het paar brengt sinds hun huwelijk in oktober.

De Telegraaf meldde dinsdag 23 april dat ook prins Charles en Camilla naar Amsterdam komen voor de troonswisseling. In 1980 kwam de Britse troonopvolger ook naar Nederland toen koningin Beatrix werd ingehuldigd.
De RVD kan de gastenlijst nog niet bevestigen. Dit zal 'enkele dagen' voor de grote dag bekend worden gemaakt.
 
naar: blauwbloed.tv

Prinses Isabella 6 jaar!

prinses Isabella - 1

Prinses Isabella - 2

prinses Isabella - 3
21 april vierde de Deense prinses Isabella haar 6e verjaardag, ter gelegenheid daarvan werden 3 nieuwe foto's vrijgegeven. De foto's zijn gemaakt door haar moeder, prinses Mary.
 
foto's: HKH prinses Mary, www.kongehuset.dk

19 april 2013

het officiele koningslied

prins Willem-Alexander, prinses Maxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane
Vandaag is de tekst en muziek van het koningslied bekend! Componist John Ewbank maakte de muziek van het lied. Het volk kon dromen aandragen ter inspiratie voor de tekst, die uiteindelijk door Guus Meeuwis, Alain Clark, Daphne Deckers en Jack Poels is geschreven. In totaal 50 artiesten leverden een vocale bijdrage aan het nummer voor de nieuwe koning, op muziek van het Metropole Orkest en Carel Kraayenhof. Maandag gaat de bijbehorende clip in première.
Beluister zelf het Koningslied op http://www.hetofficielekoningslied.nl/
 
De meningen over het lied zijn erg verdeeld, ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden!
Plaats je reactie bij opmerkingen!
 
 
 

18 april 2013

inhuldiging!

Nog wat laatste nieuwtjes over de inhuldiging:
  • We hebben er even op moeten wachten, maar vrijdagochtend is het dan zo ver. Vanaf 08.30 uur is het officiële koningslied te beluisteren op de radio en te downloaden via iTunes.
  • De 150.000 ballonnen na de koningsvaart gaan helaas niet door.
  • De Akte, die wordt ondertekend in de Vroedschapskamer van het Koninklijk Paleis, is een uniek exemplaar waarvan de tekst is opgesteld in overleg met de koningin zelf.
  • De Akte van Abdicatie die koningin Beatrix op 30 april tekent, wordt 2 weken later tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
  • Op het moment dat koningin Beatrix de laatste krul van haar handtekening op de Akte heeft gezet, is zij koningin af en is de naast haar aan tafel zittende Willem-Alexander koning. Hij is de volgende die de Akte tekent, als getuige. Daarna wordt de Akte ook door koningin Máxima ondertekend, en door nog 31 getuigen, onder wie de minister-president, ministers en de burgemeester van Amsterdam.
  • Bij de plechtigheid is ook een deel van de koninklijke familie aanwezig. Behalve de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn dat prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Mabel, de drie zussen van de koningin, Irene, Margriet en Christina, en Pieter van Vollenhoven.
bron: www.blauwbloed.tv

17 april 2013

interview met Willem-Alexander en Maxima



Vanavond is er een interview met prins Willem-Alexander en prinses Maxima uitgezonden. Het was een heel open gesprek.
  • Willem-Alexander vertelde dat hij al een jaar wist van aftreden. Hij vond het niet makkelijk om het voor zichzelf te houden. De koningin, Maxima en de prins hebben zich allemaal wel eens versproken.
  • Over prins Friso had hij helaas geen nieuws. prins Willem-Alexander: "Het is diep tragisch dat hij er niet is. Je wilt dat iedereen daarbij is."
    "We leven al meer dan een jaar met deze verschrikkelijke situatie", voegde hij eraan toe. Hij vertelde dat koningin Beatrix en prinses Mabel ongelooflijk hun best doen om Friso 'een kans te geven'. "Ze zijn er de hele dag mee bezig."
  • En prinses Maxima vertelde dat ze er vrede mee heeft dat haar vader niet komt.
  • Prinses Amalia is zich bewust van haar toekomst. "Ze realiseert zich heel goed dat zij de volgende is die aan de beurt is", zei prins Willem-Alexander. Als eerste reactie vroeg zij aan haar vader: 'hoe lang ga jij het doen?' waarop Willem-Alexander antwoordde: 'Dat zou jij wel eens willen weten!'
  • De koninklijke familie zal ook op Koningsdag in grote getale verschijnen. Willem-Alexander en Máxima blijven met de familie het land ingaan. Maxima: 'Het is een dag van de familie en niet een dag waarop alleen het Koninklijk Huis naar buiten treedt.' Willem-Alexander: 'Een defilé is niet meer van deze tijd.
 

11 april 2013

150.000 oranje ballonnen!!

koningin Beatrix en (nu nog!) prinses Maxima
    Als afsluiting van de koningsvaart, 30 april over het Amsterdamse IJ, gaan maar liefst 150.000 oranje ballonnen de lucht in!
Dit maakte de burgemeester Eberhard van der Laan donderdag bekend in een brief aan de gemeenteraad. Er waren wel een aantal vraagtekens bij wat betreft luchtvaartverkeer en het milieu, maar daar is aan gedacht, de ballonnen zijn volledig afbreekbaar, en het luchtvaartverkeer is op dat moment gesloten, aldus de burgemeester.
 
Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters krijgen op een deel van de tocht gezelschap van een afvaardiging van de koninklijke familie en een aantal gasten. Voorafgaand aan het varen krijgen ze naast het koningslied ook een stukje uit de opera L’amour des trois oranges te zien. Onderweg is er op schepen van alles te zien en op de Kop van het Java-eiland treedt dj Armin van Buuren op samen met Koninklijk Concertgebouworkest. Wie dit optreden van dichtbij wil meemaken, moet een kaartje kopen voor 10 euro. In totaal zijn er 15.000 tickets beschikbaar. De rest van het gebied rondom het IJ is vrij toegankelijk.
 
Wie op 30 april met zijn bootje over het IJ wil varen, moet er vroeg bij zijn. Het water is vanaf 8 uur ’s ochtends niet meer toegankelijk voor de pleziervaart. De beroepsschepen moeten er vanaf 13 uur wegblijven.

Het scheepvaartverkeer wordt na afloop van de festiviteiten zo snel mogelijk hervat. ,,Niet later dan 1 uur zal het hele IJ zijn vrijgegeven’’, stelt de burgemeester.

Eerder werd bekend dat zo’n 200 schepen meevaren tijdens de rondvaart. Het betreft marineschepen, traditionele zeilschepen, tall ships, blusboten van de brandweer en varend erfgoed. Aan het einde van de tocht volgt een saluut van boten, scheepshoorns en geven blusboten een demonstratie.

De koningsvaart begint even na 19.30 uur bij filmmuseum Eye en eindigt rond 21.15 uur bij het Muziekgebouw aan ’t IJ, waar een diner plaatsvindt voor de koning en koningin en hun gasten.
 

10 april 2013

prinses Ariane 6 jaar

foto RVD
Vandaag is prinses Ariane jarig! De dochter van Willem-Alexander en Maxima is 6 jaar geworden..!

05 april 2013

Koningspaar brengt bezoek aan provincies


prinses Maxima en prins Willem-Alexander
Na de troonswisseling op 30 april 2013 bezoeken koning Willem-Alexander en koningin Máxima in mei en juni alle provincies van Nederland. Er staan twee provincies per dag op het programma.
De contouren van de programma’s in de twaalf provincies zijn inmiddels bekend. Uitgangspunt is dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om de Koning en Koningin te zien en te ontmoeten. Tussen de middag wordt in een gezamenlijke informele bijeenkomst inhoud gegeven aan verbinden en ontmoeten tussen de twee provincies en de Koning en Koningin. Iedere provincie geeft op haar eigen manier invulling aan het programma. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart.

De provinciebezoeken kennen een aantal vaste elementen. In alle provincies wordt de hoofdstad bezocht. In de meeste gevallen begint het ochtendbezoek op het provinciehuis van de eerste provincie en eindigt het middagbezoek op het provinciehuis van de tweede provincie. Vanwege de ligging van de provinciehoofdsteden wordt hierop in Flevoland, Overijssel en Gelderland een uitzondering gemaakt. De Commissaris van de Koning begeleidt de Koning en Koningin tijdens het bezoek in zijn of haar provincie. Gastheer van de bezoeken is de burgemeester van de betreffende gemeente. In iedere provincie ontmoeten de Koning en Koningin een vertegenwoordiging van de school die zich op 26 april in die provincie heeft onderscheiden met de meest originele Koningsspelen.

Beide provinciebezoeken worden aan elkaar verbonden door een informele bijeenkomst in de buurt van de provinciegrens. Daar ontmoeten de Koning en Koningin in totaal 100 vertegenwoordigers van allerlei groeperingen uit de twee provincies, bijvoorbeeld sporters, vrijwilligers, musici, ondernemers en onderzoekers. De genodigden zijn mensen die om diverse redenen een bijzondere betekenis hebben voor de provincie. Zij worden door de provincie uitgenodigd.

Voor zover nu bekend, is het schema van de provinciebezoeken met de bijbehorende plaatsen en locaties als volgt (plaatsen en locaties onder voorbehoud van eventuele programmawijzigingen):

Dinsdag 28 mei: Provincies Groningen en Drenthe
Ochtend: Groningen, Landgoed Nienoord (gemeente Leek), Havezate Mensinge in Roden (gemeente Noordenveld, informele bijeenkomst)
Middag: Dwingeloo (Gemeente Westerveld), Beilen (gemeente Midden-Drenthe), Assen (oude provinciehuis)

Donderdag 30 mei: Provincies Gelderland en Utrecht
Ochtend: De Liemers/Duiven, Arnhem, Oosterbeek, Wageningen. Informele bijeenkomst op een boot over de Lek.
Middag: Vianen, Vreeswijk (gemeente Nieuwegein), IJsselstein, Utrecht

Woensdag 12 juni: Provincies Limburg en Noord-Brabant
Ochtend: Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Venlo, voormalig luchtmachtbasis De Peel (gemeenten Venray en Gemert-Bakel, informele bijeenkomst)
Middag: Roosendaal, Oisterwijk, ’s Hertogenbosch (oude provinciehuis)

Vrijdag 14 juni: Provincies Fryslân en Noord-Holland
Ochtend: Leeuwarden, Akkrum (gemeente Boarnsterhim), Joure (gemeente Skarsterlân), Elahuizen (gemeente Gaasterlân-Sleat), Stavoren (gemeente Súdwest-Fryslân). Informele bijeenkomst op een boot van Stavoren naar Enkhuizen.
Middag: Enkhuizen, Hoorn, Zaanstad, Haarlem

Woensdag 19 juni: Provincies Flevoland en Overijssel
Ochtend: Almere, Lelystad, Emmeloord (gemeente Noordoostpolder), Ens (gemeente Noordoostpolder, informele bijeenkomst)
Middag: ’s Heerenbroek (gemeente Kampen), Zwolle, Goor (gemeente Hof van Twente)

Vrijdag 21 juni: Provincies Zeeland en Zuid-Holland
Ochtend: Middelburg, Goes, Zierikzee (gemeente Schouwen-Duiveland), Brouwersdam (gemeente Goeree-Overflakkee, informele bijeenkomst)
Middag: Brouwersdam (gemeente Goeree-Overflakkee), Voorne-Putten/Hellevoetsluis, Zoetermeer, Den Haag

03 april 2013

toespraak koningin Beatrix

koningin Beatrix
Op 29 april 2013 wordt om 20.30 uur een toespraak van koningin Beatrix uitgezonden op Nederland 1 en op Radio 1.

prinses Maxima ontvangt eerste postzegel 1001 vrouwen

Prinses Maxima ontvangt eerste postzegel 1001 vrouwen.
vandaag heeft prinses Maxima de eerste postzegel 1001 vrouwen ontvangen.
 
Het postzegelvel 1001 Vrouwen bevat tien postzegels met daarop portretten van opmerkelijke vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis.
 
foto ANP

02 april 2013

Bedankt!

Graag wil ik mijn trouwe log bezoekers in het zonnetje zetten!
 
 
 
 


 
lieve meiden, allemaal super bedankt voor jullie reacties, en bezoekjes op mijn log!
Ik hoop jullie nog vaak langs te zien komen op mijn site! 

het laatste nieuws over de troonswisseling!

Het officiele logo van het nationaal comité inhuldiging.
Eventjes wat nieuwtjes over de troonswisseling, 30 april!
  • De NOS bereidt zich voor op een 14 uur durende marathonuitzending op dinsdag 30 april. Het programma Inhuldiging koning Willem-Alexander begint in de ochtend om 9.00 uur en gaat waarschijnlijk tot ’s avonds 23.00 uur door.De centrale presentatie is gedurende de dag in handen van Astrid Kersseboom en Rob Trip die in een tijdelijke studio zitten op de Dam. Kysia Hekster verzorgt de verslaggeving van de officiële plechtigheden. Andere NOS-verslaggevers kijken hoe de troonswisseling elders in Nederland wordt gevierd.
  • Guus Meeuwis, Acda en De Munnik en Daphne Deckers storten zich de komende tijd op de tekst van het Koningslied. Ze doen dat samen met John Ewbank, die ook de muziek erbij heeft gecomponeerd.
  • De eerste artiesten die op 30 april in Ahoy Rotterdam het Koningslied zingen, zijn bekend. Glennis Grace, Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis, Lisa Lois, Jim Bakkum en Rowwen Hèze geven acte de présence samen met het Metropole Orkest.
  • De definitieve tekst van het Koningslied is op 22 april bekend.
  • Ook zal er direct na het koningslied de Maxitango dans uitgevoerd worden als eerbetoon aan dan koningin Maxima. Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje op www.maxitango.nl